מערכת COL
|
יום ט"ז אב ה׳תשס״ג
14.08.2003
הבן ממשיך את מפעל-חייו של האב
ביום ראשון הקרוב, י"ט במנחם-אב, יום-השנה הראשון לפטירתו בחטף של הרב לוי ביסטריצקי, שהיה רבה הראשי של צפת בעשר שנות חייו האחרונות, יוכנסו בעירו שני ספרי-תורה חדשים שנכתבו לכבודו ולעילוי נשמתו. ספר-תורה אחד נכתב על-ידי הוריו ובני-משפחתו, והשני על-ידי תושבי העיר החשים כמי שאיבדו לא רק רב דגול אלא גם מנהיג אהוב ונערץ.
הרב מרדכי ביסטריצקי: "אבי השקיע בכשרות עמל ויזע"
בן חמישים ושלוש היה הרב בהילקחו. שנים-עשר החודשים שחלפו לא השכיחו את חסרונו. תושבי צפת עדיין ממאנים להתנחם. תמונת פניו, עם הזקן הארוך, הלבן, והחיוך הדק שמבצבץ מזוויות עיניו, מוסיפה להתנוסס בבתי-עסק רבים בעיר, וגם על הקירות בבתים.
רב ראשי לצפת
השליחות ליוותה את הרב ביסטריצקי מלידתו ועד יומו האחרון. הוריו שימשו שליחי הרבי מליובאוויטש בוויינלנד שבניו-ג'רסי. כשהיה הנער לוי בן ארבע-עשרה גלה למקום תורה, למונטריאול. שנים אחדות לאחר מכן זכה לסיים את כל הש"ס ואף הוסמך להוראה על-ידי הרב פינחס הירשפרונג, רבה הראשי של קנדה ומגאוני הדור.
בשנת תשל"ו עלה ארצה עם רעייתו, במצוות הרבי מליובאוויטש. עם חידוש ההתיישבות החב"דית בעיר המקובלים והקמת קריה גדולה ומפוארת – היה לרב הקהילה. בשנת תשנ"ג הוכתר לרבה הראשי של צפת. ספריו הרבים בהלכה קנו להם שם של כבוד בעולם הרבנות.
פטירה פתאומית
לפני שנה בדיוק, בערב שבת פרשת עקב, חש ברע ואושפז במרכז הרפואי זיו בצפת. הוא הכיר היטב את המקום, על כל מחלקותיו, אגפיו וחדריו. לאורך כל שנותיו בעיר נהג לפקוד את המקום מדי שבוע ולקיים מצוות ביקור-חולים. במוצאי השבת קם הרב לסייר בין החדרים, לדרוש בשלום שאר החולים. זמן קצר לאחר שובו למיטתו נפח את נשמתו, ככל הנראה מאוטם בשריר הלב.
שמו של הרב ביסטריצקי הלך לפניו בין השאר בזכות מערכת הכשרות המפוארת שהקים ופיתח בעירו. בזכות המהפכה שחולל בבתי-המלון, במסעדות ובשאר בתי-העסק נעשתה צפת אטרקטיבית מאוד לציבור שמקפיד על רמת כשרות מהודרת. מערך הכשרות בצפת נעשה מודל לחיקוי בערים אחרות ולמקור השראה לרבנים הראשיים לישראל, אשר החליטו להפקיד בידי הרב ביסטריצקי את הפיקוח על מערכת הכשרות של הרבנות הראשית. גם בתפקידו זה רשם הרב ביסטריצקי הישגים בלתי-מבוטלים.
מחוייבות ל'צוואת' האב
לאחר פטירתו בנו, הרב מרדכי ביסטריצקי, ירש את מקומו ברבנות קהילת חב"ד בעיר ובניהול מחלקת הכשרות בצפת, תוך שיתוף פעולה הדוק עם הרב הראשי הספרדי, הרב שמואל אליהו. "אבי-מורי ז"ל בנה מערכת כשרות למופת, והשקיע בה הרבה מאוד עמל ויזע; אני רואה שליחות-קודש וכעין צוואה שלו להוסיף ולפתח את מפעליו", הוא אומר. הבן-הרב צועד בעקבי אביו ומשלב דרכי נועם ורכות אנושית עם תקיפות-דעת וחוסר התפשרות בכל הקשור לענייני הלכה.
בעוד יומיים, כאמור, יעלו שוב תושבי צפת את זכר רבם הנערץ, יתגעגעו אליו ויתפללו להמשך שגשוגו של מפעלו, תחת שרביטו של בנו.
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
3 תגובות
1.
רב ענק, חבל שהלך
ט"ז אב ה׳תשס״ג
אין לי מילים,
אלא, מעשה אלוקים...
חבל שהלך,
יהי זכרו ברוך, אמן!
אלא, מעשה אלוקים...
חבל שהלך,
יהי זכרו ברוך, אמן!
2.
כואב הלב
ט"ז אב ה׳תשס״ג
השנה שהיתי בה' מנחם אב בציונו של האריז"ל.
מאוד כאב לי לראות את קברו של הרב ביסטריצקי ז"ל, צופה אל דוכני אביזרי משיח למיניהם. דוכנים אשר בוודאי צרמו לו מאוד בחייו.
האם גם במותו מצוה להציק לו?
בהזדמנות זו אני מאחל בהצלחה רבה לבנו, חברי הטוב, מרדכי שיחי'.
שמוליק
כפר חב"ד
מאוד כאב לי לראות את קברו של הרב ביסטריצקי ז"ל, צופה אל דוכני אביזרי משיח למיניהם. דוכנים אשר בוודאי צרמו לו מאוד בחייו.
האם גם במותו מצוה להציק לו?
בהזדמנות זו אני מאחל בהצלחה רבה לבנו, חברי הטוב, מרדכי שיחי'.
שמוליק
כפר חב"ד
4.
תגובה ל 2
י"ז אב ה׳תשס״ג
תגיד אתה לא רואה את בקשת מנהלי האתר להגיב בצורה מכובדת וענינית נו באמת עדיין צריכים להעיר על כאלה דברים