מתכון מסביב לעולם: גולאש בקר ותפוחי-אדמה הונגרי
כמה מילים על הגולאש:
האוכל ההונגרי הוא אוכל חריף , כשהתבלין המרכזי הוא פפריקה, המופיעה בכמויות נדיבות ברוב המאכלים, כך גם הגולאש שנחשב לסמלו של המטבח ההונגרי.
מוצרים:
1) 11/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות.
2) 3-4 כפות שמן.
3) 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות.
4) 2-3 שיני שום קצוץ.
5) 1 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות.
6) 2 עגבניות חתוכות לרבעים.
7) 1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות..
8) 6 כוסות מים.
9) 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה.
10) 1 כף פפריקה חריפה.
11) מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
שימי בסיר עמוק ורחב את השמן וטגני את הבצל בשמן, לאחר מכן הוסיפי את קוביות הבשר והמשיכי לטגן עוד מספר דקות, הוסיפי את המים ובשלי שעה וחצי עד שעתיים.
לאחר שהבשר התרכך הוסיפי את השום, הפלפל, העגבניות והפפריקה, והמשיכי לבשל עוד כחצי שעה - שעה על אש נמוכה, עד שכל הטעמים נספגים בבשר.
לבסוף, שימי את קוביות תפוחי האדמה והמלח עד שהתפו"א מתרככים.
על-מנת להכין רוטב סמיך יותר: הוסיפי כף גדושה קמח בתוך חצי כוס מים וצקי לסיר ל5 דקות בישול.
קצת על השליחות...
מקום שליחות: בודפשט הונגריה
מספר שנים בשליחות: 8 שנים
מספר יהודים בקהילה: 100,000 יהודים הונגרים , מאות משפחות ישראליות, 800 סטודנטים ישראלים לרפואה.
על הקהילה בקצרה: אנו משמשים כשליחים לקהילה הישראלית בהונגריה.
אופי פעילות: בית כנסת ומרכז קהילתי בו מתקיימים תפילות וסעודות שבת, שיעורי תורה בהשתתפות עשרות מחברי הקהילה, אוניברסיטה פתוחה ללימודי יהדות, פעילות לילדים, עזרה לנזזקים, מסיבות חגים וכו'. כמו"כ ישנה פעילות קבועה הכוללת תפילות, סעודות שבת ושיעורי תורה, לסטודנטים הישראלים הלומדים רפואה בערים בודפשט, דברצן, וסגד.
מסר: כל אחד יחיד ומיוחד!
אם את שליחה וגם לך יש מתכון מיוחד, את מוזמנת לשלוח לכתובת המייל ונשמח לפרסמו: matcon@col.org.il