מערכת COL
|
יום י"ג תמוז ה׳תשס״ג
13.07.2003
נחנך קמפוס 'כי טוב' ברובע פריז - 17
במעמד שלוחי הרבי, שרים, אשת הנשיא הגב' ברנדט שיראק, ראש העיר וסגניו, שגריר ישראל, ראשי הקהילה היהודית, אישי ציבור וקהל רב נחנך הקמפוס השלישי של מוסדות סיני בפאריז, השוכן ברובע ה-17 היוקרתי
קהל רב הגיע לחנוכת הקמפוס החינוכי המרשים, המודרני, והמתקדם של מוסדות 'סיני' הנקרא בשם 'כי-טוב'. הקמפוס נמצא במיקום מרכזי ברובע ה-17 הנחשב ליוקרתי ביותר מבין 20 רובעיה של פריז. הקמפוס שגודלו כ-6,500 אלף מ"ר, נבנה בסטנדרטים גבוהים במיוחד כמו שני הקמפוסים שקדמו לו -שבהם מתחנכים למעלה משלושת אלפים וחמש מאות נפש כ"י, והפעוטון שבו נחשב לאחד המתקדמים ביותר לא רק בפריז אלא בכל רחבי צרפת
הקמפוס החדש
בסיור במקום אפשר להתרשם מהטלפון שנמצא בכל כיתה –שהיא בעצם אולם רחב ידים- שמראה על המחשבה הרבה שהושקעה בפעוטון, כך שאם המטפלת עסוקה עם הילדים והיא זקוקה למשהו, היא יכולה לפנות לצוות שעומד הכן למילוי כל צרכיהם של הפעוטות. כך גם במטבח המודרני שיכול להתחרות, ובהצלחה, עם מטבחיהם של מלונות יוקרה, וכך כל פריט שרק ניתן להעלות על הדעת שיכול להועיל במשהו, נמצא מוכן ומזומן ובהישג יד.
שליח הרבי הרב יוסף יצחק פבזנר, מנכ"ל המוסדות אומר, כי ההחלטה לקרוא לקמפוס השלישי בשם 'כי טוב', נובעת הן מהעובדה שמדובר בקמפוס השלישי, ועל היום השלישי נאמר פעמיים כי טוב, והן משום שהקמפוס נמצא ברובע ה-17, ושבע עשרה הם כידוע בגימטריה 'טוב'. על ההחלטה לבנות קמפוס נוסף ברובע הזה, מספר הרב פבזנר, כי הורים רבים נאלצו עד עכשיו לשלוח את ילדיהם למרחקים, בכדי לקבל חינוך יהודי על טהרת הקודש, כך שהיה צורך דחוף להקל עליהם –שכן היו ילדים שנאלצו לנסוע כשעה וחצי מדי יום לביה"ס- ובעיקר להשפיע על הורים מחוגים הרחוקים לעת עתה מן היהדות לשלוח את ילדיהם למוסד יהודי, ובכך להעניק חינוך יהודי לצאצאיהם 'ליד הבית'.
הקהל שהגיע לחנוכת הבית היה בחלקו הגדול אותם הורים ל-750 הילדים המתחנכים במוסד, שלא פסקו מלהודות לרב הלל פבזנר שליט"א נשיא המוסדות, על שטרח לבנות בית ספר יהודי דווקא אצלם, על מנת שתהיה להם האפשרות להציל את ילדיהם מנישואי תערובת, על ידי כך שיקבלו חינוך יהודי שורשי במוסדות 'סיני', שרמת הלימודים בו היא גבוהה, כך שבנפש חפצה הם שלחו את בניהם ובנותיהם להתחנך בו.
הקמפוס החל להיבנות לפני כשנתיים וחצי, ואבן הפינה נורתה בו' תשרי תשס"א. היה זה כזכור מספר ימים לאחר תחילת המלחמה הערבית האכזרית, מה שנקרא 'מלחמת אוסלו'. כך שהאירוע כולו נוצל להסברה הישראלית מה שהיה מאוד חסר באותם ימים, והדבר עורר הדים רבים הן בדעת הקהל ובתקשורת, והן בתודעה היהודית הצרפתית שסבלה באותם ימים מ'מיני אינתיפאדה'.
בתחילת שנת הלימודים שהסתימה לפני מספר שבועות כבר עמד הקמפוס על תילו, והכיתות התמלאו בתלמידים שלא יכלו לתאר לעצמם לפני-כן, שהם יזכו כבר השנה ללמוד במעין ארמונות פאר.
במקום פועלים: פעוטון משוכלל ורחב ידים, גן ילדים, ובית ספר יסודי לבנים וכן לבנות, בית ספר למלאכה, וכן מרכז ללימודי מחשבים, כולל אברכים, ומכון לסמיכה.
כמו כן נוסדה במקום קהילה יהודית שהתקבצה מסביב לבית הספר, עבורם נבנה בתוך הקמפוס בית כנסת גדול, וכן קימים עבורם שירותים קהילתיים, כשעל הכל מנצח הרב יוסף הכהן, המשמש גם כראש כולל הפועל במקום, וכן מכון לסמיכה.
הגב' ברנדט שיראק, רעיתו של נשיא צרפת ז'אק שיראק לא יכלה להסתיר את התפעלותה מן המרחבים העצומים שעומדים לרשותו של כל פעוט. החל מצאתו מן העריסה יש עבורו מקום ללמוד לזחול ועד לאוכל הבריאותי אותו הכינו מיטב התזונאים. יש לציין, כי הגב' שיראק היא אישיות פוליטית דומיננטית במדינה בזכות עצמה, וגם עומדת בראש כמה אירגוני צדקה המסייעים לילדים הזקוקים לטיפולים רפואיים.
אירוע חנוכת הבית נפתח בטקס הסרת הלוט מעל שלט בית הספר בידי הגב' שיראק והרבנית פבזנר, ולאחר כיבוד קל, במהלכו נערך סיור לאח"מים, נפתח האירוע באולם האוכל של בית הספר, שכל אולם חתונות ממוצע לא היה מתבייש בו.
הרב יוסף יצחק פבזנר שליח הרבי ומנכ"ל המוסדות, פתח את שורת הנאומים, באומרו: הקהילה היהודית בצרפת חבה הכרת טובה לרבי על החייאת חיי היהדות בכל רחבי צרפת, ע"י השלוחים שהחזירו אלפי משפחות יהודיות לחיק היהדות, ובפרט ע"י יסוד מוסדות חינוך יהודיים על טהרת הקודש, של חסידות חב"ד, כשהדומיננטי שבהם הם רשת מוסדות 'קרית החינוך סיני' המפעילים כיום 3 קמפוסים מפוארים ורחבי ידיים, שעליהם הכריז הרבי בשעתו: "מהם יראו וכן יעשו!", ואכן כמה מוסדות בצרפת הלכו בעקבות מוסדות 'קרית החינוך סיני', לבנות מגדלי תורה תורה בתנופה גדולה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
3 תגובות
1.
האשה בשמאל היא מרת פבזנר
י"ג תמוז ה׳תשס״ג
האשה בשמאל היא מרת פבזנר
2.
לא בדיוק
י"ד תמוז ה׳תשס״ג
זאת הרבנית פעווזנער, הסבתא של של כל בתי הספר של "סיני".
3.
taouth lechourah
י"ח תמוז ה׳תשס״ג
nireh cheze lo aya hanoukath abaith chel kol abeth hassefer chekva nichnach lifnee chana ela rak chel apeouton chze rak achchav nigmar venihnah berov am adrath meleh